De eerste ervaring

Onlangs was het zover! Onze klant, Willem-Jan Hanegraaf van Rijnstate Ziekenhuis, heeft als eerste gebruik gemaakt van onze VR-omgeving bedoeld voor onze next step:  ‘User-driven building design’. Hij heeft virtueel de deur van zijn nieuwe laboratoriumgebouw geopend en erin rondgelopen.

Hij kon precies het werkproces van de laborant uitvoeren. Het gebouw binnenlopen, deuren openen en de bloedsamples verplaatsen. Alles is mogelijk! Zo kon hij de muren verschuiven en een keuze maken in raamgroottes. De gevolgen hiervan zijn meteen zichtbaar.

Automatisering en visualisatie maakt design bereikbaar voor iedereen

Gebruikerservaring

Willem-Jan gaf aan dat het middels deze dienst mogelijk is om ontwerpideeën voor hoog-complexe functies in een heel vroeg stadium te kunnen testen en aanpassen, zodat je kunt komen tot een optimaal resultaat en hierdoor de kwaliteit verhoogt. Een bijkomend voordeel is dat je met de betrokken stakeholders het proces kunt volgen en hierdoor kunt komen tot snellere besluitvorming, met als gevolg een beter ontwerp in een kortere tijd; een echte win-win situatie.

Zie de video hiernaast met zijn persoonlijke ervaring.

Featured image blog

User driven building design

NIEUWSGIERIG?

Wil jij ook zo'n gaaf proces?

Wil jij ook zo’n gaaf proces en meer weten over de mogelijkheden? Neem vooral contact met ons op.

Daarnaast worden de klimaatdoelstellingen steeds belangrijker. Door al in een vroeg stadium ontwerpkeuzes te testen en hierop in te spelen wordt er een toekomstbestendig gebouw ontworpen. Willem-Jan was erg enthousiast en had meteen volgende vragen en ideeën:

  • Kunnen we dan ook medische apparatuur inbrengen?
  • Kunnen we dan ook posities en draairichtingen van deuren wijzigen?
  • Kunnen we dan ook het daglicht op werkplekken beoordelen?
  • Kunnen onze mensen verschillende kantoorconcepten beoordelen?
  • Kunnen we dit ook niet gebruiken voor trainingssessies ter voorbereiding op de nieuwe huisvesting?

Dit is natuurlijk allemaal mogelijk!

Nieuws Ontwikkeling